Onze testgewichten

Kleine testgewichten

Onze testgewichten

Het te huren assortiment van onze geijkte en gecertificeerde testgewichten loopt van 20 kg tot maar liefst 500 ton. Dat hebben we beschikbaar in twee verschillende systemen. Door de slimme engineering van onze testgewichten kunnen wij snel en veilig werken. En op elke locatie, zowel in fabrieken, op moeilijk bereikbare plaatsen, in de haven maar ook offshore worden onze gewichten ingezet.

Voor het zware werk hebben we onze slimme geijkte grote testgewichten die oplopen van een passet van 200 of 500 kg tot blokken van 1 ton, 1,5 ton, 2 ton en 5 ton. Door ons ingenieuze systeem zijn deze onderling eenvoudig koppelbaar en verwisselbaar waardoor er relatief snel verschillende gewichten samengesteld kunnen worden. Deze testgewichten zijn ook met palletwagen en/of heftruck eenvoudig verplaatsbaar. En ook nog eens van onderaf koppelbaar, zodat ook bij een geringe vloerbelasting toch maximaal getest kan worden. En als we daarbij ook nog een evenaar inzetten kan het gewicht doorgroeien naar 20 ton. Meer gewicht noodzakelijk? Dan kunnen we de diverse gewichten plaatsen in ons taartvormige hijsframe die is af te vullen tot 50 ton. Door middel van koppeling van bv 4 van deze taartpunten met een hijsframe kun je dus in een beweging een test uitvoeren van 200 ton.

Daarnaast beschikken we ook over kleine testgewichten. Flexibel inzetbaar, handzaam en geschikt voor tal van toepassingen. Een doordacht systeem van kleine gewichten die zich moeiteloos laten combineren tot zwaardere eenheden. Ideaal voor gebruik in kleine ruimten en op plaatsen waar zwaar vervoer niet mogelijk is. En bij smalle doorgangen als deuren, op (rol)trappen, bordessen en in liften. Verpakt in speciale transportframes laten de containers zich per 8 of maximaal 16 stuks snel en eenvoudig met een elektrische of handbediende palletwagen vervoeren naar de plaats waar ze ingezet worden. De verdeling in eenheden van 20 kg maakt het mogelijk om de gewichten in geval van té smalle doorgangen of moeilijke bereikbare plekken met de hand ter plaatse te krijgen.
Een eenvoudig handgewicht van 20 kg vormt de basis. 6 v an deze eenheden zijn verpakt in een container die samen met het bijbehorende hijsframe in totaal 150 kg weegt. Met een uiterst veilige koppeling kunnen er daarvan 7 met elkaar verbonden worden tot een gewicht van 1.050 kg. En met een meegeleverde hijsevenaar zijn die vervolgens met twee of maximaal drie tegelijk te gebruiken, waardoor een totaalgewicht van resp. 2 .160 of 3.210 kg ontstaat.